La casa

Torre Blanca (Ca l´Ermitanyo) és un allotjament rural de qualitat amb encant a Súria (Bages-Catalunya central),  a tan sols 45 minuts de Barcelona, que ofereix el màxim confort als seus hostes amb un tracte personalitzat.  

 FAÇANA EXTERIOR

La Finca està situada fora del nucli urbà però només a 1,5 km del centre de la vila, amb el privilegi de gaudir de la tranquil.litat i la intimitat que proporciona el marc natural on està ubicada sense renunciar a  accedir, fins i tot a  peu, al centre (metges, restaurants, botigues, visites culturals....) La major part de la construcció de la finca data de 1948, encara que hi ha una part més antiga de 1920. Els seus administradors,  han rehabilitat integrament una part  per adaptaptar-la al servei de la hosteleria (2010-2011), conservant però, l´arquitectura i regust de l´època (arcs, volta catalana, forjats de fusta, parets de pedra).  L´allotjament ofereix 4 habitacions amb servei d´esmorzar, dotades d´un complet equipament  per satisfer tant les necessitats d´oci com empresarials. Disposen de: bany, calefacció i aire condicionat, TV LCD, conexió a internet (wifi) i minibar.  Les habitacions conserven la seva arquitectura que unida  a una acurada decoració sense por als contrastos,  fa a cadascuna  única i diferent. L´edifici té tres plantes i les habitacions es distribuexen entre la planta baixa i la segona planta. L´accés a la casa és per la primera planta,  perquè  el desnivell del terreny permet l´accés a peu pla també per aquesta planta. A la segona planta hi trobem dues habitacions i s´hi accedeix pujant només les escales d´un pis. A la planta baixa, trobem dues habitacions més, i s´hi accedeix o bé baixant les escales des de la primera planta  o bé directament a cadascuna de les habitacions des de la planta baixa a peu pla. Per tant les habitacions de la planta baixa  són accesibles per a persones amb mobilitat reduïda.

 

A la primera planta es troben les zones comunes: un ampli menjador i sala d´estar amb llar de foc i TV, un lavabo i una cuina totalmente equipada. Des de aquesta planta hi ha accés directe a la piscina tant per la cara est  com  per la cara oest,  on trobem  un menjador d´estiu (porxo) que comunica amb la sala d´estar interior i des de on  es té accés immediat a la barbacoa i a la muntanya.

El projecte és solidari amb el medi ambient. La finca disposa de diferents dipòsits i d´una bassa  per regar l´ hort ecològic (actualment en rehabilitació) i el jardí. Amb l' aigua de la pluja també s´ alimenten les cisternes dels wàters de la casa. Part de l´energia s´aconsegueix mitjançant la geotèrmia i la totalitat de la il.luminació s'  ha resolt amb leds o baix consum. 

Per acabar,   cal dir que la  casa es pot llogar sencera.